Kezdőoldal

Névadónk

Iskolánk

Munkaközösségünk

Diákok

Képtár

Tanév szerkezet

Történelem

Szakok

Információk az iskoláról


    A Venczel József Szakközépiskola Csíkszereda Taploca nevű városrészében fekszik, a somlyói eltérőtől kb. 200 méterre.

Ebben a tanintézményben az 1971/72-es tanévtől kezdődően folyik az oktatás, a város legrégebbi szakközépiskolája vagyunk. Kezdetben kizárólag faipari és erdészeti oktatást biztosított az iskola, de az 1990-es évektől kezdődően fokozatosan változott az intézmény profilja, mert a munkaerőpiac igényei is változtak, így szükség volt arra, hogy átgondoljuk oktatási ajánlatainkat.

A 2014/15-ös tanévben iskolánkban 25 osztályban 578 diák tanul különböző oktatási formákban (nappali tagozat - szakközépiskola, -szakiskola, esti tagozat, posztliceális képzés), illetve különböző szakokon (élelmiszeripar, erdészet, faipar, kémiai laboráns, hidro-meteorológia). Az oktatás nyelve minden osztályban a magyar.

Fontos itt megjegyeznünk, hogy élelmiszeripari oktatást a csíki térségben csak mi biztosítunk, magyar nyelvű erdészeti- és hidro-meteorológiai képzésben pedig az egyetlenek vagyunk az egész régióban.

Az intézményben 48 tanár és oktatómester dolgozik. A tanárok és diákok munkáját, az intézmény jó működését 18 személy segíti (gondnok, titkárnők, könyvelőnők, könyvtáros, informatikusok, pénztáros, laboráns, takarító személyzet, munkások).

A Venczel József Szakközépiskolában 20 osztályterem van, 1 multimédiás kabinet, 5 szaklaboratórium, 2 informatika kabinet, 1 műhely, könyvtár, olvasóterem, pszichológiai kabinet. Az adminisztratív tevékenység 7 helyiségben zajlik. Itt jegyezzük meg, hogy az elmúlt 6-7 évben nagyon sokat változott, modernizálódott az iskola, a szaklaboratóriumok kialakítása főként az utóbbi években történt.